For F*CKS Sake!


Maarit är ett tjockhuvud. Maarit är nyfiken i en strut. Maarit MÅSTE tvångsmässigt se saker som är ökända och allmänt äckliga. Isa gjorde mig nyfiken på en sak efter att jag sett  DEN HÄR  blodiga rektala massakern på hennes blogg... fanns förlagan hon hintade om? Jodå. 2 Girls 1 Cup finns. Tydligen har jag missat hysterin kring det ökända Brasilianska klippet från P-rullen "Hungry Bitches" som pågått något år...Jag ångrade mig redan när ögonen höll på att hoppa ur skallen på mig första gången. Insidan av mina ögonlock är för alltid ärrade av eländet. Jag sprang till toaletten men lyckades hejda mig just innan jag sprutlackerade golvet därinne med pizzan sedan några timmar sedan...

Se inte denna om du heter Ellen tror jag. Haha... Och inte om du har svaga nerver och är äckelmagad.

2 GIRLS 1 CUP

Men när jag rotade runt själv så hittade jag  DEN HÄR  charmiga lilla saken som var lite rolig sådär

Naaww



(Nu är jag efter men lite överseende - jag har inte haft nät).
Okej. Jag är blöthjärtad. Jag gråter och får ståpäls av denna - i mitt tycke både finurliga, vackra och rörande reklam (som dock inte på något sätt får mig att fundera vidare på Björn Borg).

Pst... Den vackra versionen av "True Colours" är signerad Ane Brun...

Det måste vara Jenny Craig!

Något jag själv funderat på på sistone och som även Nena kommenterat upon - är det uttjatade ämnet om plussize modeller... Nya stjärnan på anorexiahimlen är tydligen Daisy Lowe - en spetig nitton, twenty-to-be-åring, som intagit modevärlden med sitt käckt utspottade mantra om att hon vill "stå för ett nytt sunt ideal och vägrar följa det rådande sådana"... Skitbra snäckan, och väldigt lätt sagt om man väger sisådär 50 kg och är 1,78 lång... Designers böjer knä och hyllar den "kurviga", "normalstora" modellen. Visst - jäntan ser för all del inte sjuklig ut - det är säkert hennes normalvikt och hon ser frisk och sund ut, men vad i hela glödheta helvete sprider det för budskap om man kallar en gänglig smal tonårsflicka för kurvig och plusmodell??? Daisy har A-kupor, med ett bröstmått om exakta 81,3 cm, en midja om 63,5 och höftmått om 88,9... Ehh? Kurvig? Plusmodell??? Intet ont om att ha A-kupor, men jag kallar inte A-kupor kurvigt. Inte heller kallar jag ett höftmått som inte är mycket bredare än en normal persons midja speciellt kurvigt.
Daisy är söt som socker och kan visst få vara modell ifred, men att kalla henne kurvig gör mig bara pissed. How come att Agyness Deyn är spinkig och Daisy kurvig när de håller nästan exakt samma mått? (MIssförstå mig inte - de fantastiskt stylish ikonerna används endast som illustrerande exempel - Agyness är den mest stylish personen på denna jord).

         


Men det är väl så. I modellvärlden är 32/34 den accepterade och enda storleken som hålls. Eftersom Daisy håller 36/38 är hon i största laget... Jag vill bara gråta. Daisy borde snarare vara den absolut minsta TILLÅTNA storleken... Visst ser couture inget vidare ut på en jätteblobb, men att se den upphängd på auschwitzfångar är lika sorglig...




Och jag tyckte det var illa när de kallade Sophie Dahl och Tyra Banks för plusmodeller...
Sophie Dahl ansågs t.o.m. tjock!






Tillåt mig att kräkas.
Det sorgligaste är när man börjar se sig omkring och inser att folk verkligen påverkas...

Jag läste om vinnaren av Top Model säsong 10 - Whitney Thompson... Hon är "plusmodell", och jag skulle kalla henne helt totalt normal... Råkade snubbla över en diskussion på den här sidan - http://www.usmagazine.com/us-poll-is-antm-whitney-thompson-plus-size där folk babblar om huruvida hon är normalviktig eller plusmodell, förvånande nog finns en hel del folk som argumenterar för att hon helt klart är plusstorlek...
Ehh?



Jag ger upp. Jag trodde plusstorlekar var från och med storlek 48 och uppåt, men tydligen inte. Whitney drar ju en 42;a och är då tydligen plusstorlek. Så nu vet ni det - alla som drar 42 och uppåt, ni har livsfarlig fetma och kommer att dö.
För det sade en person i diskussionen om Whitneys storlek.
Vad är normal? Uppfattningen bland folk i allmänhet är ju då tydligen uppåt väggarna felaktig och vi är alla offer för självbedrägeri och intalar oss att normalstorlek är större än det tydligen EGENTLIGEN ska vara för att inte få dåligt samvete när vi begår dödssynden att äta. Vansinne. Jag blir ledsen.

Vem ligger bakom? Det måste vara Jenny Craig.


Besatthet




Åhhhh! Jag är besatt, förtrollad, beroende, förälskad - de här tryfflarna är fullständigt livsfarliga!
Jacquot Truffes Fantaisie med Cognacsmak - älska!

Saknar så det gör ont



Långa ritter på dammande grusvägar med solen stekande på armarna och svetten sipprande fram ur hårfästet, svalkan av vinden när vi sprang, hastade, ilade, sprängde fram, försökte hinna ifrån allt och lyckades - friheten när vi släppte allt och bara blev ett, drev varandra fram, fortare fortare - ännu lite till, den totala lyckan.
Gruset som sprätte, fälten som flög förbi, den blå himlen utan ett moln, doften av raps och gröna träd, din gamla kropp som blev ung på nytt - jagade fram och förlöstes - lugnet i kaoset när adrenalinet rusade och plötsligt bara blev stilla eufori. Jag saknar, jag saknar!
Grön mossa i skuggiga sluttningar i skogen, pauser på ängar med surrande flugor.
Ge mig sommar, ge mig hästar, ge mig doften av landet och skogen.
Jag minns och jag saknar. Jag saknar friheten och känslan av att tiden står still och ingenting är viktigt utom vad som kommer runt nästa vägkrök, att rida till solnedgången och bara vara, bara skratta och rida med vänner och vara fri, bekymmerslös, utan ansvar, utan förpliktelser, utan ångest, utan imorgon, bara nu och vi.
Jag saknar hästarna.

RSS 2.0